Madal Bal 500 ml.

Pret:
Prețul de vânzare: 154,53 lei
Descriere

Reţeta siropului natural de lemn, având marca comercială MADAL BALL, a fost creată în Elveţia. Aceasta reprezintă o combinaţie între 2 tipuri de siropuri naturale: siropul de arţar canadian, de "class C", de o calitate superioară, şi siropul din 5 tipuri de palmieri din zona sud-estică a Asiei. Timp de câţiva ani au fost făcute mii de testări în vederea realizării unui amestec care să răspundă tuturor cerinţelor programului "Senzaţie de întinerire".

Producţia mărcii MADAL BALL este supusă unui control de calitate foarte riguros, fără compromisuri. Se foloseşte numai suc de o calitate superioară, perfect purificat, din arbori selectaţi cu mare atenţie, care cresc într-un mediu ecologic, lipsit de agenţi agresivi de natură chimică.

Copacii de arţar trebuie să aibă o vârstă de cel puţin 40 de ani ca să fie folosiţi pentru extragerea sucului de lemn. Numai arţarul numit “Ochi de pasăre", care este unul dintre cele 75 tipuri de arţari din America de Nord, face suc într-o perioadă de 4-6 săptămâni, în cursul lunilor martie şi aprilie. Atunci pădurile sunt încă acoperite cu un strat de zăpadă de peste un metru, ceea ce transformă strângerea sucului într-o treabă foarte dificilă. În fiecare dimineaţă sucul se strânge din găleţile atârnate pe copaci. Apoi lichidul strâns se încălzeşte la foc până se obţine consistenţa necesară a siropului. În vederea prevenirii alterării sucului, trebuie atinsă concentraţia necesară. Pentru a se obţine 1 litru de produs finit, sunt necesare circa 40-50 de litri suc de lemn brut. O asemenea cantitate se produce de un arţar mare timp de un an.

Peste 90% din "siropul de arţar" care se vinde pe piaţă este fabricat prin metode artificiale, din sirop de porumb şi zahăr alb, şi cel mai des conţine doar 2% sirop natural de arţar. Siropul natural de lemn care se vinde sub marca comercială MADAL BAL, este un sirop de "Class C" care are un procent de minerale foarte ridicat.

Siropul de palmier se extrage printr-o tehnologie elveţiană specială. Aceasta include tăierea zilnică a tulpinilor fructelor palmierului în faza lor de înflorire. Este un proces delicat si dificil, dar numai astfel se poate extrage sucul care are o forţă potenţiala foarte mare; suc, care altfel va hrăni fructele palmierului. Odată strâns, sucul trece printr-un proces de prelucrare termică, cu ajutorul căruia siropul se îngroaşă pentru a fi prevenită fermentarea acestuia.

Sucul natural de lemn MADAL BAL conţine 5 tipuri de palmieri din zona Asiei de Sud-Est, precum: palmier de cocos, arenga, chitulă - din zonele umede, bogate în precipitaţii abundente, palmierul napah – din zonele mlăştinoase, şi palmyra indiană - din Şri Lanca de Nord. Siropul de palmier se produce în aceste ţări în ferme familiale mici. Desigur, această formă de producţie este mult mai costisitoare decât cea al plantaţiilor mari, dar în schimb permite extragerea unui sirop absolut organic, de o calitate superioară.

Siropul de arţar este bogat în mangan şi zinc, iar siropul de palmier conţine cantităţi mari de potasiu şi calciu – două elemente necesare funcţionării corecte a celulelor, ceea ce este foarte important pentru dezintoxicarea organismului. Fiind amestecate în proporţii corecte, se obţine siropul natural de lemn MADAL BALL, care este un sirop unic.